Annoncering

Collapse
No announcement yet.

Ophold i DK

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Ophold i DK

    Hej Alle

    Jeg har en kæreste fra Filippinerne, som jeg har besøgt nogle gange, nu vil vi gerne videre, og hun vil til DK og være sammen med mig.

    Vi har kendt hinanden siden juli 2018, og reelt været kærester siden januar 2019.
    Jeg har besøgt hende i juli 2018 (2 uger, vi var ikke kærester på det tidspunkt) og februar 2019 (3 uger), samt marts 2019 (1 måned) og har masser af Facebookopslag og et hav af billeder osv.

    Vores tanke er at jeg besøger hende igen til juni i 6 uger, og igen til oktober i en 1-1,5 måned igen.
    I oktober var vores tanke så at blive gift i Filippinerne, hun skulle så tage med mig hjem til DK, først på et turistvisum, hvis alt så stadig er godt, ville vi så blive gift på Rådhuset herhjemme og søge om permanent ophold.

    Hun har 3 børn, som skal blive i Filippinerne hos familien.
    Hun er nyuddannet sygeplejerske, men har kun arbejdet ganske kort.
    Hun har været Amerikansk gift, men skilsmissen med ham skulle være i orden.
    Hun har en søster der bor i Sverige.

    Hvordan griber jeg det bedst an?
    Er det en god plan?
    Er der en bedre måde at gøre det på?
    Er det svært at få turistvisa, og hvordan?
    Jeg synes at have læst at man ikke kan søge turistvisa, hvis man er gift, er det rigtigt?
    Er det "smartere" at søge permanent ophold med det samme?
    Hun har Amerikansk pas, og har boet 6 måneder i Californien, er det en fordel?

    Spørg endelig om mere.

    På forhånd tak.

  • #2
    "Hun har Amerikansk pas, og har boet 6 måneder i Californien, er det en fordel?"

    Det betyder alt, og gør det langt lettere. Så er hun amerikansk statsborger, og behøver IKKE turistvisa til Schengen/Danmark. Hun kan rejse lige ind.

    Hilsen
    PNO

    Comment


    • #3
      Oprindeligt indsendt af PNO Se indlæg
      "Hun har Amerikansk pas, og har boet 6 måneder i Californien, er det en fordel?"

      Det betyder alt, og gør det langt lettere. Så er hun amerikansk statsborger, og behøver IKKE turistvisa til Schengen/Danmark. Hun kan rejse lige ind.

      Hilsen
      PNO
      Hej PNO

      1000 tak for svar.

      Virkelig, kan det være så nemt? Ville en Amerikaner ikke skulle søge?
      Er hun pr. automatik at betragte som Amerikansk statsborger, fordi hun har et Amerikansk pas?
      Hun rejser jo ikke ud fra USA, men fra Filippinerne, det er mindst 4 år siden hun har været i USA.
      Børnene har også Amerikansk pas, jeg ved ikke om det gør nogen forskel?
      Hvad med det permanente ophold, det skal der stadig søges om?

      Hilsen
      Venlig Katok

      Comment


      • #4
        Du må ikke gifte dig på fillipinerne, så er det ikke muligt at blive skilt. Hvis i vil gifte jer, så gift jer i Danmark. Og ja, man får jo kun amerikansk pas, hvis man er amerikansk statsborger.

        Comment


        • #5
          Oprindeligt indsendt af Claus_per Se indlæg
          Du må ikke gifte dig på fillipinerne, så er det ikke muligt at blive skilt. Hvis i vil gifte jer, så gift jer i Danmark. Og ja, man får jo kun amerikansk pas, hvis man er amerikansk statsborger.
          Tak for svar. :-)

          Comment


          • #6
            Hej Katok. Som du kan læse på min footertekst var jeg også født i Filippinerne men fik et amerikansk statsborgerskab (og pas) mens jeg var voksen. Til gengæld boede jeg i USA i 14 år som voksen, inden jeg flyttede til Kbh for 4 år siden. Det var en stor fordel ved at have et amerikansk pas da jeg skulle søge om opholdstilladelse her i Danmark.

            Jeg kom til Danmark i juni 2014 i en rygsækrejse og dengang mødte jeg Mads her i Kbh. Fire måneder efter (oktober) besøgte han mig i Arizona og vi blev gift i Californien. Kort derefter afleverede han sin familiesammenføringsansøgning her i Danmark mens jeg afleverede min del i USA. I december kom jeg på besøg hjemme hos ham her i Danmark. I januar fløj jeg tilbage til USA (ikke noget med nogle krav at gøre) og i februar fløj jeg tilbage til Kbh. April (2015) fik jeg min opholdstilladelse uden problemer. Selvom vi ikke kendte hinanden så længe da vi begyndte på familiesammenføringsansøgning, så var der ingen spørgsmål alligevel. Og vi tror faktisk det var fordi jeg har et amerikansk pas, og fordi jeg boede i USA. Det bliver kun godt at du allerede har set hende mange gange i Filippinerne. Hvis jeg var dig, så ville jeg få hende til at rejse her til Danmark. Som PNO har sagt, har din kæreste ikke brug for at ansøge efter et turistvisum da hun allerede har et amerikansk pas. Når hun er her i Danmark kan I gifte jer på Rådhuspladsen.

            I hvert fald dengang da vi ansøgte familiesammenføring måtte man blive i Danmark mens ansøgning er i gang.
            Født i Cagayan de Oro i Filippinerne, amerikansk statsborger, gift med en dansk mand, bor i Kbh.

            Comment


            • #7
              Oprindeligt indsendt af MichaelT Se indlæg
              Hej Katok. Som du kan læse på min footertekst var jeg også født i Filippinerne men fik et amerikansk statsborgerskab (og pas) mens jeg var voksen. Til gengæld boede jeg i USA i 14 år som voksen, inden jeg flyttede til Kbh for 4 år siden. Det var en stor fordel ved at have et amerikansk pas da jeg skulle søge om opholdstilladelse her i Danmark.

              Jeg kom til Danmark i juni 2014 i en rygsækrejse og dengang mødte jeg Mads her i Kbh. Fire måneder efter (oktober) besøgte han mig i Arizona og vi blev gift i Californien. Kort derefter afleverede han sin familiesammenføringsansøgning her i Danmark mens jeg afleverede min del i USA. I december kom jeg på besøg hjemme hos ham her i Danmark. I januar fløj jeg tilbage til USA (ikke noget med nogle krav at gøre) og i februar fløj jeg tilbage til Kbh. April (2015) fik jeg min opholdstilladelse uden problemer. Selvom vi ikke kendte hinanden så længe da vi begyndte på familiesammenføringsansøgning, så var der ingen spørgsmål alligevel. Og vi tror faktisk det var fordi jeg har et amerikansk pas, og fordi jeg boede i USA. Det bliver kun godt at du allerede har set hende mange gange i Filippinerne. Hvis jeg var dig, så ville jeg få hende til at rejse her til Danmark. Som PNO har sagt, har din kæreste ikke brug for at ansøge efter et turistvisum da hun allerede har et amerikansk pas. Når hun er her i Danmark kan I gifte jer på Rådhuspladsen.

              I hvert fald dengang da vi ansøgte familiesammenføring måtte man blive i Danmark mens ansøgning er i gang.
              Hej Michael

              1000 tak for fyldestgørende svar, det er fornemt og gør mig klogere.

              Katok

              Comment


              • #8

                det kan de stadigvæk, vi skal igang med at søge, min kone og jeg, og jeg fik af vide på kontoret at hun kunne blive her til beslutning var taget, da jeg er pensionist, kan vi få dispensation m.h.t de 56000 der skal lægges + dem for børnene 4 stk.
                Jeg er kun lidt nervøs for kulturchokket for dem, men nu må se, jeg kender en hel del filippinere i danmark, og som også hjælper nye ægteskaber med diverse begyndervanskeligheder...
                Vi blev gift i Talalora på Samar, , men jeg havde absolut ikke fået tjekket noget som helst, jeg var bare forelsket, men vi har da haft vores ture, men det blir da hele tiden bedre, og med familien og hjælp, har de accepteret at jeg faktisk ikke har ret meget mere end en filippiner, da jeg har førtidspension, så vi har fred på det område...
                Jeg taler heldigvis Tagalog, og er igang med at lære waray også, men tagalog er mit foretrukne, smiler, jeg mente sproget var vigtigt når der var børn med i forholdet, ellers er det jo svært at lære dem at kende ordentligt hvis ikke vi kan snakke sammen, så jeg nyder "vore" 8 børn og 2 børnebørn, det er dejligt at være blever LOLO....
                Det er et kanon godt sted denne forum her, havde jeg kendt den, havde jeg nok været bedre forberedt, men hvad pokker , nu er vi i gang, og jeg nyder det sgu selvom det er lidt sværet somme tider, men intet er ondt uden det er godt for noget...
                Jeg har fået en dejlig familie , en skøn kone smuk og kærlig, og 8 dejlige unger, dvs, de 4 er voksne og de 4 er fra 1 på 4 - 2 på 13 - 1 på 16 , hun er 42 og jeg er lige blevet 60
                og med hensyn til dem der vil have en mand for pengenes skyld, så kan jeg da fortælle at dem er der dæleme også i danmark, smiler...
                Tak for en dejlig side og nogle fede holdninger og meninger herinde...
                Hilsen mig

                Gustung-gusto ko ang filipino, at mahal ko ang lahat ng tungkol sa aking kasal sa aking magagandang asawa ..<3 <3 <3

                Comment


                • #9
                  Oprindeligt indsendt af Burfugl59 Se indlæg
                  det kan de stadigvæk, vi skal igang med at søge, min kone og jeg, og jeg fik af vide på kontoret at hun kunne blive her til beslutning var taget, da jeg er pensionist, kan vi få dispensation m.h.t de 56000 der skal lægges + dem for børnene 4 stk.
                  Jeg er kun lidt nervøs for kulturchokket for dem, men nu må se, jeg kender en hel del filippinere i danmark, og som også hjælper nye ægteskaber med diverse begyndervanskeligheder...
                  Vi blev gift i Talalora på Samar, , men jeg havde absolut ikke fået tjekket noget som helst, jeg var bare forelsket, men vi har da haft vores ture, men det blir da hele tiden bedre, og med familien og hjælp, har de accepteret at jeg faktisk ikke har ret meget mere end en filippiner, da jeg har førtidspension, så vi har fred på det område...
                  Jeg taler heldigvis Tagalog, og er igang med at lære waray også, men tagalog er mit foretrukne, smiler, jeg mente sproget var vigtigt når der var børn med i forholdet, ellers er det jo svært at lære dem at kende ordentligt hvis ikke vi kan snakke sammen, så jeg nyder "vore" 8 børn og 2 børnebørn, det er dejligt at være blever LOLO....
                  Det er et kanon godt sted denne forum her, havde jeg kendt den, havde jeg nok været bedre forberedt, men hvad pokker , nu er vi i gang, og jeg nyder det sgu selvom det er lidt sværet somme tider, men intet er ondt uden det er godt for noget...
                  Jeg har fået en dejlig familie , en skøn kone smuk og kærlig, og 8 dejlige unger, dvs, de 4 er voksne og de 4 er fra 1 på 4 - 2 på 13 - 1 på 16 , hun er 42 og jeg er lige blevet 60
                  og med hensyn til dem der vil have en mand for pengenes skyld, så kan jeg da fortælle at dem er der dæleme også i danmark, smiler...
                  Tak for en dejlig side og nogle fede holdninger og meninger herinde...
                  Hilsen mig

                  Gustung-gusto ko ang filipino, at mahal ko ang lahat ng tungkol sa aking kasal sa aking magagandang asawa ..<3 <3 <3
                  Hej Burfugl59

                  Tak for info :-)

                  Katok

                  Comment


                  • #10
                    Hej jeg vil meget gerne spørge om du kender nogen der kan hjælpe med at lave et visumansøgning til 1 person fra Filippinerne på forhånd tak Peter Foxgaard

                    Comment


                    • #11
                      Oprindeligt indsendt af Foxgaard Se indlæg
                      Hej jeg vil meget gerne spørge om du kender nogen der kan hjælpe med at lave et visumansøgning til 1 person fra Filippinerne på forhånd tak Peter Foxgaard
                      Hej Peter

                      Jeg kender desværre ikke nogen, jeg vil gerne selv have hjælp. :-)

                      Comment


                      • #12
                        Man sørger for at have alle oplysninger på familien for vedkommende der søger og så skal man ansøge digitalt og så skal der bestilles en tid på ambassaden .
                        Hvis du ikke bestiger bjerget får du aldrig den gode udsigt !

                        Comment


                        • #13
                          Oprindeligt indsendt af kenneth Se indlæg
                          Man sørger for at have alle oplysninger på familien for vedkommende der søger og så skal man ansøge digitalt og så skal der bestilles en tid på ambassaden .
                          Tak, så langt er jeg med, der er bare stadig mange spørgsmål :-)

                          Comment


                          • #14
                            Så er der invitations brev den foregår også digitalt via nem id , ny i danmark. Kopi af scengen forsikring samt reserveret billetter , check at udrejse og hjemrejse datoen ikke overskrider 90 dage . Billedet til visa kan de tage på ambassaden .. når vedkommende rejser var dwt færhen vigtigt at de har kontanter med ved siden af
                            Hvis du ikke bestiger bjerget får du aldrig den gode udsigt !

                            Comment


                            • #15
                              Oprindeligt indsendt af kenneth Se indlæg
                              Så er der invitations brev den foregår også digitalt via nem id , ny i danmark. Kopi af scengen forsikring samt reserveret billetter , check at udrejse og hjemrejse datoen ikke overskrider 90 dage . Billedet til visa kan de tage på ambassaden .. når vedkommende rejser var dwt færhen vigtigt at de har kontanter med ved siden af
                              Tak, det er meget brugbart.. :-)

                              Comment

                              Working...
                              X