Annoncering

Collapse
No announcement yet.

Kæreste til Danmark

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Kæreste til Danmark

  Hejsa

  Kan godt se der er lignende emner, men vil nu lige hører lidt nærmere for at være helt sikker

  Jeg har mødt en sød pige fra filipinerne, hvor vi nu har talt en del sammen. Planen er at jeg tager ned til hende et par uger i begyndelsen af 2020. Hvis alt så går som vi håber på, så vil jeg efterfølgende gerne have hende herop på kæreste visum, og på sigt få hende til Danmark på permanent sigt.
  I den forbindelse har jeg lige et par spørgsmål, jeg håber I kan hjælpe med

  VU form visum:
  Punkt 3 angående kæreste/forlovet. Her skal jeg gerne vedlægge dokumentation for dette. Vil det være tilstrækkeligt bare med flybillet til filipinerne samt eventuelt et par billeder? Eller bør andet være vedlagt?

  Ansøgning om ophold i Danmark.
  Planen er at få hende herop i 3 måneder, så hun kan se om hun kan lide Danmark, herefter tager hun så tilbage til Filipinerne.
  Er vi stadig glade for hinanden, så vil jeg gerne have hende til Danmark og gifte os for så at søge familiesammenføring. Det er så her mine næste spørgsmål kommer:
  Vil det være ok at gifte sig og søge om familiesammenføring, allerede på hendes andet visum ophold i Danmark?
  Derudover er der aldersforskellen, hun vil være 24 og jeg vil være 39 år. Ingen af os har været gift før, så det vil være første gang. Jeg kan se de vil kigge på aldersforskel, og spørgsmålet er om dette kan være en hindring?
  Ud over dette så opfylder vi egentligt alle andre krav.

  Håber på jeres hjælp, og tager gerne imod andre råd også

 • #2
  Hej Krang.

  Vedr. pkt. 3, så kan et par kvitteringer fra hotelophold mv. også være gavnligt. Behold i det mindste kvitteringer, såfremt ambassaden/Udlændingestyrelsen spørger efter dem. Det kan i princippet også være betalte hotelophold, hvor du har kvitteringsmail (så er der datostempel osv. på).

  Vedr. giftemål: Det burde ikke være et problem at gifte jer, på 2. visumophold.
  Jeg er i februar 2019 blevet gift med en 23½-årig filippiner. Jeg var også 39. Jeg har ikke oplevet problemer i den forbindelse. Det KAN være, at det betyder noget, hvis I "strammer den" på andre parametre (som jeg ikke lige ved, hvad skulle være - men man hører så meget. Du skriver at I opfylder de øvrige krav, så jeg kan ikke se, at det er et problem).

  Ift. giftemål skal I huske at hun skal medbringe "Autentificeret", legaliseret CENOMAR (civilstandsattest) og denne skal være "frisk", dvs. ikke halve år gammel.

  Du er muligvis klar over det, men Cenomar får (køber) hun på det lokale kommunekontor i Filippinerne. Derpå skal dokumentet sendes til det Filippinske udenrigsministerium (DFA) for at blive legaliseret (det betyder, at udenrigsministeriet godkender, at personen fra kommunen har ret til at underskrive CENOMAR). Det skal muligvis forbi en notar først.
  Derpå skal dokumentet forbi den danske ambassade (Manila eller Cebu) for at blive "authenticated" - dvs. at den danske ambassade verificerer, at det Filippinske UM har gjort deres arbejde rigtigt.

  Alle disse trin koster et eller andet.

  Det er vigtigt at i "timer" dette rigtigt, fordi CENOMAR ikke må være mere end X måneder gammel, når den indsendes til statsforvaltningen, som afgør (prøver) jeres ægteskabsansøgning.

  Jeg kan i det hele taget ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at I er korrekte og rettidige i jeres ansøgninger/papirer. Den mindste uoverensstemmelse, og der bliver bøvl.

  Derfor skal I også sørge for, at 2. gang hun kommer, og I søger ægteskab og senere familiesammenføring, at hun medbringer ALLE sine papirer - helst i original. Dvs. skolepapirer, eksamensbeviser (af alle slags), fødselsattest osv. I skal bruge en del af det til visumansøgningen, og I skal bruge endnu mere til familiesammenføringen.

  Et tip: Lav et dokument, hvor du anfører, hvornår du har været i Filippinerne og tilsvarende for din kæreste (fra den dato til den dato og igen fra den dato til den dato). I vil blive bedt om at skrive det i ansøgningen til familiesammenføring. Jeg mødte min kone, da hun var 19 og hun rejste frem og tilbage til Danmark 6 gange, inden vi blev gift. Det var noget af et puslespil at finde ud af, hvornår hun havde været i Danmark og ikke i Danmark, 4 år senere.

  Comment


  • #3
   Hej Nwinter

   Mange tak for uddybbende svar, lyder godt det ikke skulle være helt umuligt.
   Angående CENOMAR og ægteskabsansøgning, hvordan er rækkefølgen her, skal vi giftes først og så indsender vi det hele til prøvning, eller skal det prøves først og herefter kan man gifte sig?

   På nuværende tidspunkt taler vi meget godt sammen, og jeg håber det fortsætter efter besøg dernede samt her i Danmark. Hvis du vil ud med dette, og jeg ved det afhænger meget af personen, men hvordan har du haft det med aldersforskellen på de 15år?

   Comment


   • #4
    CENOMAR og legalisering mv. heraf skal foregå FØR I indgår ægteskab. Det er en forudsætning for, at statsforvaltningen overhovedet vil prøve jeres ægteskabsansøgning, at der foreligger en ret frisk, legaliseret, authentificeret CENOMAR. Så det skal du have på plads inden du inviterer hende til DK for 2. gang.
    Du kan også gifte dig i Filippinerne, men papirarbejdet dér er endnu mere omfangsrigt.

    Ift. aldersforskellen går det meget godt. Men det er klart, at min kone befandt - og til delt befinder - sig på et mere ungdommeligt niveau, ift. f.eks. natklubbesøg og fester mv. Her har jeg måttet skuffe hende, fordi jeg ikke orker den slags længere. Jeg har tilbudt hende, at hun kan gå i byen selv med nogle veninder, men hun har til gode at besøge et dansk diskotek.

    Comment


    • #5
     Lazada Online sælger nu CENÒMAR legalisering... Ægteskabs licenser etc...

     Comment


     • #6
      Hej Krang
      Som det før er blevet tydeliggjort er det 120% vigtigt at i har check på dokumenterne allerede ved visa ansøgning. Vi søgte turistvisa og havde faktisk en checkliste at gå efter. Hvis du er interesseret og jeg kan finde den igen, vil jeg gerne sende den til dig.
      Med hensyn til aldersforskel - er det vist meget individuelt om det får betydning eller ej. Vi har 34 års forskel, og det betyder absolut ikke noget for os.
      Fester - ja, jeg tager med en gang imellem. Men accepterer til fulde at min kone synes det er vigtigt at feste med vennerne af og til.
      Held og lykke med det hele, jeg ønsker jer begge alt det bedste.

      Comment

      Working...
      X